En virkad bläckfisk

För ett tag sedan virkade jag en bläckfisk som är för prematurbarn. Såg en länk om detta och ville testa att göra en.
Men nu har jag gjort tre stycken, men de andra två är inte stoppade med vadd ännu.
Armarna är snurrade för att det ska likna/kännas som en navelsträng och påminna om magen.
 
Men när min första bläckfisk var klar visste jag precis vem som skulle få den. =)
Skickade den och fick höra att den verkligen blev en favorit hos honom. Roligt tycker jag, så får se vad som händer med de andra två, skicka till ett sjukhus funderar jag på och hjälpa de små bebisarna att känna en extra trygghet.
 
Här är bilden på den första jag gjorde
 
 
 
 

 
KRAM!!

Kladdkaka

När jag själv fyllde år så kom mina svärföräldrar och mamma till oss.
Det blev kaffe och en nybakad kladdkaka med dekoration på.
 
Fick hjälp av ett av mina barn att göra muffins och att fixa dekorationerna på kakan. Kycklingarna skulle inte ha ögon de skulle målas tyckte mitt barn. Så det blev som hon ville.
 
Resultatet:
 
 
 
KRAM!!

1 Års-kalas

Då vi firade vårat barns 1årsdag med släkten så gjorde jag 2 tårtor. Det var bara ett litet problem som uppstod eller inte så litet heller, hade gjort tårtbottnarna och när de var svala skulle jag garnera själva tårtan.. Vad tror ni hänt?! Tårtbottnarna var stenhårda och det gick inte att använda ett dugg, jag blev så besviken på detta, och tänkte att de hade varit inne i ugnen för länge så gjorde om. Men till min besvikelse så hände samma sak så jag kände att allt bara var misslyckat..
 
Det värsta när man älskar att baka är att misslyckas, visst man lär sig av alla misstag men problemet här var att ugnen inte fungerade som den skulle.. Tiden var knappt så jag fick köpa tårtbottnar, något jag inte gillar.. Men där stod jag och fick garnera bottnarna och när släkten kom så hade jag inte dekorerat den. Men som tur var fick jag hjälp av syskonbarnen som tyckte det var jättekul att få hjälpa till att fixa och trixa..
 
Alla tyckte den var god trots köpta bottnar och att dekoreringen var supersöt, fast det blev några missar på vissa detaljer som jag inte hann med att fixa just då..
 
Resultatet:
 
 
Själva kransen har jag lagt på det andra fick barnen pyssla med.. Valde att inte ha namnet synligt eftersom denna blogg är öppen..
 
Den andra blev resultatet såhär:
 
I all stress glömde jag sätta dit ögonen på flickan så hon ser lite läskig ut.. Men annars är denna helt okej..
 
KRAM!!

Tårta på 1årsdagen

När mitt yngsta barn fyllde 1år gjorde vi en tårta på själva födelsedagen. Blev ingen speciell tårta utan en vanlig med lite non-stop på och jordgubbar. Var ju inget kalas på själva dagen utan det blev vid ett senare tillfälle.
 
Födelsedagsbarnet verkade vara helnöjd över den och åt och kletade i massor, men det är väl så det ska vara när man fyller 1år då får en kleta ;)
 

KRAM!!

Jul-Cupcakes

Ifjol om julen gjorde jag dessa smarriga cupcakesen. Gjorde även några liknande till mamma som hon fick på födelsedagen. Mycket goda var de och verkligen juliga till max i både dekoration och smak.
 
 
 
 KRAM!!

WOW tårta

När min man fyllde år ifjol gjorde jag såklart en tårta till honom, med ett tema som han är helt galen i.
En WOW tårta med en modellerad panda på.
Min man blev helnöjd och tyckte det var jättekul att få, typ som barn på nytt ;)
 
Resultatet:
 
 
KRAM

FBK hejare

Förra året när min systers äldsta barn fyllde år frågade hon mig om jag kunde hjälpa henne med dekorationer till tårtan hon själv gjort. Självklart hjälpte jag till, många idéer hade hon på vad som skulle vara med på den. Men tillslut valde vi något han gillar, och det var FBKs logga.
Resultatet blev såhär!!
 
Eftersom detta är en öppen blogg valde jag att täcka över namnet och ålder ifall syrran inte vill att det ska synas..
En lyckad tårta som verkligen gick hem hos födelsedagsbarnet..
 

Mimmi Pigg tårta

Slänger in detta inlägg också eftersom det på sätt och vis ingår i samma tema som det andra inlägget.
Musse Pigg på barnkalaset och när familjen var här på kalas så gjorde jag en tårta med Mimmi Pigg på men ångrade stark att jag satte ett svart "streck" över hennes nos =( det liksom passade inte in på henne.. Men men man lär sig så länge man lever, blir det någon mer Mimmi tårta så ska jag inte göra om samma sak iaf..
 
Dock tyckte alla att den var jättefin och god och det är väl det som räknas.. Inte sant??
 

Även här fick lilla söta Kitty vara delaktig som ljus..
 
KRAM!!

Musse Pigg tårta

När mitt äldsta barn fyllde år förra året ville hon verkligen ha Musse pigg tema på kalaset. Och det fick hon såklart, och självklart följde tårtan dess tema så blev en Musse pigg tårta med stjärnor. Fick inte tag på något Musseljus men det gick lika bra med Hello Kitty ;)
 
Barnen var nöjda och även vi vuxna..
 
 
 
KRAM!!

Barntårtor..

Nu kommer äntligen inlägget med barntårtor jag gjort.
Försökte mig på att göra en djurtårta haha ja inte den mest perfekta, men barnet blev iaf glad över den.
 
En barntårta jag och mitt barn gjorde
 Denna gjordes på beställning..
 
Några av barntårtorna 2011/2012
 
 
KRAM!!
 

RSS 2.0